Tags     

Categories  Köpa cykel guide Storleksguider

Herrcykel – Varför köpa cykel med stång?

Går du i tankarna om att köpa en ny herrcykel? Har du kommit lite till åren eller känner du dig fortfarande ung och rörlig?

Varför ska du köpa en herrcykel med stång?

Fördelen med en herrcykel som har stång är den att ramen blir mycket stabilare än vad en ram på en damcykel är. Det är väl egentligen den största anledningen till att välja en herrcykel framför damcykeln om du fortfarande känner att du klarar av att kasta över benet. En annan anledning är den att herrcyklar oftast byggs i lite större ramstorlekar än vad damcyklar gör. En herre på 190 cm kan tycka att damcyklar är ganska små och korta vilket inte blir bekvämt att cykla på.

Varför köpa damcykel istället för herrcykel

Många äldre herrar köper idag hellre en damcykel istället för herrcykel. Detta för att det är lättare att kliva av och på en damcykel som inte har stång. Det blir faktiskt också vanligare längre ner i åldrar. Själv föredrar jag en damcykel t.ex när jag cyklar med barnsits. Det är svårt att slänga över benet när det är en barnsits bak, dessutom finns risken att man sparkar till barnet. Att kliva över en stång är inte lätt, inte ens för en som är vig som en cirkusprins.

Det finns mängder av modeller av herr och damcyklar att välja på och jag rekommenderar som vanligt att provcykla. Men är du som herre över 190 cm tror jag ändå du ska satsa på en herrcykel med högre ram.

Storleksguide herrcyklar

Ramhöjd:
51 cm: 160-190 cm
55 cm: 170-195 cm
59 cm: 180-200 cm
62 cm: 190-210 cm

Dessa är ganska normalt förekommande ramhöjder på herrcyklar. Givetvis kan det variera, men här har du i alla fall ett hum om hur storlekarna kan vara och till vilken längd det passar.

 

Slangen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *