Tags     

Categories  Köpa cykel guide

Köpa cykel i lokal butik eller på nätet

Funderar du på att köpa en cykel på nätet eller går du hellre till en riktigt cykelhandlare? Båda har sina fördelar. Går du till din lokala cykelhandlare får du förmodligen mycket bättre service. Jag hoppas innerligt att det är så att alla småföretagare där ute inser värdet av att ge kunden en riktigt bra service och bemötande.

Montering

Åtminstone kommer du få din cykel monterad, så du kan cykla hem direkt utan att behöva skruva något med din cykel. Detta är en klar fördel för butiker. Du som kund kan också få hjälp att justera in din cykel så du har en bra sittställning när du trampar iväg på din nya hoj. Handlar du cykel i en nätbutik får du oftast montera en del själv, ibland mindre, ibland mer. Men var så säker, att lite skruvande måste du vara beredd på.
cykel i delar

Pris

Letar du cyklar på nätet kan du oftast hitta ett bättre pris. Är det bara priset som spelar någon roll och du inte bryr dig om service eller annat som du endast kan få vid personlig kontakt så är näthandel bra för dig. Utbudet är mycket större och priset är oftast lägre på grund av att det blir större konkurrens. Oftast kan du göra bra klipp hos en vanlig cykelhandlare också.

Problem

Får du problem med din cykel inom garantitiden är det mycket lättare att gå tillbaka till cykelhandlaren där du köpte din cykel än att ta kontakt med nätbutiken. Sedan kanske de vill att du skickar cykeln till dem för att de ska kunna åtgärda felet eller ska du kontakta någon verkstad som i sin tur får göra upp med nätbutiken. Det kan faktiskt i vissa fall vara så att din lokala cykelhandlare inte vill eller kan hjälpa dig om du köpt din cykel på nätet.

Provcykla

En klar fördel hos en vanlig cykelhandlare är att du kan provcykla innan du köper cykeln. Det kan du inte göra i en nätbutik. Om du nu inte går till en cykelhandlare först och prova och sedan åker hem och beställer på nätet.

Framtiden

E-handeln ökar inom de flesta varugrupper, men tänk på en sak. Nämligen detta: T.ex du bor på en mindre ort, det finns en enda cykelhandlare/verkstad som du anlitar när din cykel går sönder. Jättebra tycker du att den finns. Men den dagen du ska köpa en ny cykel så köper du den via en nätbutik, du får den hemskickad, cyklar ett halvår, sedan går något sönder. Du beger dig till din lokala cykelhandlare för att få hjälp, men butiken finns inte kvar, det är ingen som köper cykel där längre, alla handlar på nätet. Alla småföretagare får det tuffare och tuffare. Så gynna gärna din lokal butik i den mån du kan. Det gäller inte bara cyklar, utan alla sorters butiker. När du behöver dem som bäst kanske det inte finns kvar längre för att du och alla andra väljer att handla via nätet.

Slangen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *