Tags    

Categories  Köpa cykel guide

Vilken är den bästa allroundcykeln?

Inte allt för sällan kommer det in kunder och vill ha en cykel som dem kan träna på, gärna kunna köra både asfalt och lite terräng, det ska även kunna vara bra att cykla till affären och handla lite ibland och cykla med till jobbet och ja, till allt i princip. En allroundcykel som klarar alla behov är inte lättast att trolla fram. Men när jag pratar med dessa kunder så försöker jag alltid ta reda på om det blir mest asfalt eller mest grusväg, om det blir mest träning eller mest för praktisk användning.

Kommer vi fram till att det blir mycket träning och mest på asfalt funkar en bra hydridcykel med lite smalare däck och stel framgaffel. Blir det mycket grusvägar och stigar kan en dämpad framgaffel vara på sin plats. Får att få till lite praktiskt användning för cykel så bör det finnas möjlighet att kunna skruva fast skärmar, pakethållare och lås på cykeln. Dessa tillbehör är inte optimalt att ha med på träningsrundan, men vad gör man. En träningscykel som ska vara praktiskt behöver ha dessa tillbehör.

Så här kan en bra hydrid med stel framgaffel se ut.

allroundcykel

Detta är en Nishiki 501 med 24 växlar, skärmar, pakethållare och hydrauliska skivbromsar. En snabb, stabil och praktiskt cykel för både träning och vardagscykling.

Vill du kunna ge dig ut lite mer på grusvägar och stigar rekommenderar jag att du väljer en hydridcykel med dämpad framgaffel. Liknande denna:

Trek Hybrid DS

 

Trek 8.4 DS är en perfekt cykel för dig som vill kunna cykla mycket grusvägar och skogsvägar men ändå vill kunna montera på skärmar, pakethållare och andra praktiska tillbehör för lite mer vardaglig cykling. Givetvis finns det andra märken i liknande modeller. Detta är bara ett exempel. Kolla gärna in listan på varumärken på cyklar så hittar du garanterat fler liknande modeller.

 

Slangen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *